Waarom wij hennep gebruiken

Waarom wij hennep gebruiken als basis voor onze Zaleska Happy gitaarbanden

Hennep maakt deel uit van een van de meest geavanceerde plantenfamilies op aarde, en is in staat om de energie van de zon efficiënter te gebruiken dan vrijwel elke andere plantensoort.

Afkomstig uit Azië, wordt het al duizenden jaren gekweekt en bijna elk onderdeel van de plant wordt gebruikt om de overgrote meerderheid van onze behoeften aan vezels, weefsels, verlichtingsolie, papier en medicijnen te bieden, evenals een primaire bron van essentiële voedselolie en -eiwitten voor mens en dier.

Hennep bloeit zonder het gebruik van pesticiden en groeit zo snel dat het letterlijk andere planten in de schaduw laat staan.
Dit betekent dat herbiciden ook niet nodig zijn, waardoor hennep ideaal is voor biologische landbouw.
Katoen daarentegen gebruikt enorme hoeveelheden chemicaliën, zowel bij de teelt als bij de verwerking.

Hennep produceert tot drie of vier keer meer pulp per hectare dan hout en produceert onder andere papier van een hogere kwaliteit.
Er zijn geen milieuvervuilende bleekprocessen in de productie van henneppapier en deze worden veel vaker gerecycled dan houtpulp.

Op dit moment zijn we te afhankelijk van afnemende reserves aan fossiele brandstoffen en zijn we nog steeds bezig met het in een alarmerend tempo omhakken van bossen.
Hennep is een duurzaam alternatief en is ook een van de meest effectieve convertoren van CO2 tot zuurstof: de lucht schoonmaken, de bodem verbeteren en het broeikaseffect helpen bestrijden.

Afgezien van het leven in een gezondere omgeving, is het gebruik van hennep op veel manieren nuttig voor het individu.
Hennepvezels zijn poreus zodat ze je huid laten ademen, terwijl ze ook zachter, sterker en duurzamer zijn dan katoen.

Dat is waarom wij hennep als basis gebruiken voor onze Zaleska Happy gitaarbanden

Gitaarband Amy
Zaleska Happy Gitaarband Amy Max. Lengte: 147 cm Breedte 5 cm Gratis verzending binnen Nederland Zaleska Happy Straps Gitaarband op basis van hennep band Bekleed met stroken stof van hoge ...
 34,60
-22%